جراحی دست

جراحی دست زمانی انجام می شود که دست بیمار توانایی انجام فعلالیت های روزمره به شکل سابق را نداشته و در فعالیت ها دچار اختلال گردیده باشد. این اختلال می تواند درد، کرختی و بی حسی، عدم توانایی در گرفتن و برداشتن اجسام، خشکی و انقباض و مواردی از این قبیل باشد. در این شرایط یک جراح دست ابتدا نسبت به معاینه و بررسی دقیق اقدام کرده سپس دست بیمار را جراحی می کند.

 

جراحی دست

بیماری های درمانپذیر به کمک جراحی دست

با توجه به نوع فعالیت در شبانه روز و همچنین استفاده هزاران باره از دست ها و انگشتان، این احتمال وجود دارد که آسیبی جزئی یا کلی در دست ها ایجاد گردد. عوامل آسیب رسان به دست ها متنوعند اما مهم ترین آنها عبارتند از:
روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید): این بیماری نوعی آرتروز خود ایمنی بدن است که مفاصل کل بدن از جمله مفاصل کوچک مانند مچ و مفاصل انگشتان را درگیر می کند، نتیجه آن درد، کم تحرکی و گاهی تورم مفاصل انگشتان دست خواهد بود.
– استفاده مکرر و تکراری از دست ها و انگشتان
– کانتراکچر دوپویترن (انقباض دوپویترن): این بیماری سبب سفت شدن پرده فاسیای کف دست می شود. این پرده، لایه ای ضخیم و محکم در کف دست است که چنانچه دچار انقباض گردد می تواند حرکت دست و انگشتان را دچار اختلال کند.
– آسیب دیدگی اعصاب
– احتباس مایعات در دوران بارداری
– سندروم تونل کارپال: به عارضه ای گفته می شود که در آن، عصب مدین در ناحیه مچ دست، داخل تونل کارپال گیر افتاده و همین مسئله سبب ایجاد علائمی در دست بیمار مثل گزگز، بی حسی و کرختی، سفتی انگشتها خواهد شد.
در تمامی این بیماری ها و عوارض می توان با انجام یک جراحی کنترل شده و حرفه ای دست اقدام به درمان تمامی این عوارض کرده و عملکرد صحیح دست را بازگرداند.

کاندیداهای مناسب برای جراحی دست

برای اینکه جراح بتواند جراحی دست مناسب و ایده آل را آغاز و به سرانجام برساند لازم است شرایط مناسبی هم برای او و هم بیمار محیا باشد در واقع، بیماران بایستی دارای شرایطی باشند تا بتوان آنها را به درستی جراحی کرد:
– سیگاری نباشند
– مبتلا به بیماری سندروم تونل کارپال باشند
– مبتلا به بیماری انقباض دوپویترن باشند
– مبتلا به آرتریت روماتوئید باشند
– مبتلا به بیماری های دیگری که می تواند در روند جراحی و دوره درمان بعدی اختلال ایجاد کند نباشند
– و نسبت به نتایج جراحی، تصوری واقعی داشته باشند

 

دکتر امیر اقائی اقدم

جراح و متخصص استخوان،مفصل و ستون فقرات(ارتوپد)

فوق تخصص جراحی ستون فقرات

 

جراحی دستمقالات

جراحی پادیسک گردنمفصل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *