علت درد ماهیچه پا در شب
اگر از جمله از افرادی هستید که هنگام خواب در ناحیهی ماهیچهی پا احساس درد میکنید باید بدانید که تنها شما با این درد مواجه نیستید، بلکه طبق مطالعات صورت گرفته بین بزرگسالان، 60 درصد از آنها با این اختلال مواجهاند. در نتیجه ممکن است بخواهید بدانید علت درد ماهیچه پا در شب چه میتواند باشد.
عوامل ایجاد درد ماهیچه پا در شب
اختلال درد دیسک کمر: بیماری دیسک در ستون فقرات از جمله بیماریهای شایعی است که ممکن است در هر بخش از ستون فقرات اتفاق بیفتد اما اکثراً این اختلال در بخش کمر رخ میدهد. دیسک اگر پاره شود یا برآمده گردد و بیرون بزند، از جمله مهمترین دلایلی خواهد بود که باعث ایجاد درد ماهیچه پا در شب میشود.
بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از بزرگسالان درد کمر رو تجربه میکنند. درد کمر میتواند ناشی از دیسک فتق باشد که در نتیجه باعث ایجاد کمردرد و درد ماهیچه پا در شب میشود.
نوروپاتی دیابتی: این بیماری و اختلال در افرادی شایع است که به دیابت مبتلا هستند و نوعی آسیب عصبی به حساب میآید و دلیل آن این است که قند خون بالا به اعصاب بدن آسیب وارد کرده است، در نتیجه این آسیبها به ناحیه ماهیچه پا نیز خواهد رسید و آنگاه درد ماهیچه پا در شب را شاهد خواهید بود.
با توجه به آن که قند خون بالا میباشد به اعصاب آسیب زده است آنگاه درد، بی حسی در ماهیچه ها، مشکل در سیستم رگهای خونی، درد در ناحیهی قلب و موارد شایع دیگر را تجربه کنید. نوروپاتی دیابتی بسیار دردناک خواهد بود. مطالعات بین ۵۰ درصد از افراد دیابتی نشان میدهد که بین آنها نوروپاتی دیابتی میدهد. در حالی که با داشتن رژیم غذایی سالم و مدیریت قند خون بدن خود از ایجاد این اختلال جلوگیری کرده و یا حتی در صورت داشتن دیابت از وقوع آن و پیشرفتش جلوگیری میشود.
نداشتن حرکات کششی در عضلات پا: یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد درد با هنگام شب میشود سبک زندگی مدرن امروزی است. زیرا این سبک باعث میشود تا عضلات بدن و به خصوص عضلات پا کشش کافی را در بخش هایی مانند تاندونها و ماهیچهها نداشته باشند. همینطور با توجه به شرایط کاری که تحرک را بسیار پایین آورده است، تمام این موارد میتواند از عوامل ایجاد درد پا هنگام شب باشد.
به شکل بد خوابیدن: هنگام خواب در صورتی که پا به مدت طولانی در وضعیت نامناسبی قرار گیرد آنگاه از عواملی خواهد بود که باعث ایجاد درد پا هنگام شب میشود در نتیجه می توان وضعیت پارا درست انتخاب کرد و آن را اصلاح نمود.
کمبود آب در بدن: باید به مقدار کافی در طول شبانهروز آب مصرف شود در کنار بسیاری از مزایای دیگر آن میتواند از بروز درد در پا هنگام شب جلوگیری کند زیرا زمانی که مایعات در بدن کم باشد تعادل مایعات در بدن به هم خورده و باعث گرفتگی عضلات پا میشود.
علت درد پا از زانو به پایین در شب چیست؟
درد پا از زانو به پایین در شب می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از شایع ترین علل این درد عبارتند از:
- گرفتگی عضلات
گرفتگی عضلات پا، به ویژه در ساق پا، یکی از شایع ترین علل درد شبانه است. این گرفتگی ها ممکن است به دلیل فعالیت های شدید روزانه، ایستادن طولانی مدت، یا حتی کمبود مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم رخ دهد.
- کمبود خونرسانی
کاهش خونرسانی به بافت های پا می تواند باعث درد شود. این مشکل ممکن است به دلیل تنگی عروق یا لخته شدن خون در شریان های ساق پا باشد.
- نوروپاتی محیطی
نوروپاتی محیطی، که به آسیب اعصاب محیطی اشاره دارد، می تواند باعث درد و بیحسی در پاها شود. این مشکل معمولاً در افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که دچار آسیب های عصبی شده اند، دیده می شود.
- تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی می تواند باعث فشار بر اعصاب و در نتیجه درد پا شود. این مشکل معمولاً با درد، بیحسی و ضعف همراه است.
- کم آبی بدن
کمبود آب در بدن میتواند باعث گرفتگی عضلات و درد پا شود. نوشیدن آب کافی در طول روز می تواند به کاهش این مشکل کمک کند.
- واریس
رگ های واریسی می توانند باعث درد و سنگینی در پاها شوند، به ویژه در شب که جریان خون کاهش می یابد.
- آسیب های فیزیکی
آسیب های فیزیکی مانند پارگی تاندون ها، ربات ها یا عضلات پا می توانند باعث درد شبانه شوند.
نوشیدن آب کافی در طول روز می تواند به جلوگیری از گرفتگی عضلات کمک کند.
علت درد ران پا در شب چیست
درد ران پا در شب عمدتا دلایل زیادی دارد که دانستن آنها به شما کمک میکند روشهای درمانی مناسبی را برای تسکین درد برگزینید. برخی از شایع ترین علل این درد عبارتند از:
- آسیب به عضلات ران، مانند کشیدگی یا پارگی عضلات، می تواند باعث درد شبانه شود. این آسیب ها معمولاً به دلیل فعالیت های فیزیکی شدید یا ورزش های سنگین رخ می دهند.
- مشکلاتی مانند آرتروز، ساییدگی مفصل ران، شکستگی یا سیاه شدن سر استخوان ران می توانند باعث درد در ناحیه ران شوند. این مشکلات معمولاً با درد و سفتی مفصل همراه هستند.
- کاهش خونرسانی به مفصل ران می تواند باعث درد شود. این مشکل ممکن است به دلیل تنگی عروق یا لخته شدن خون در شریان های ران باشد.
- اختلالات عصبی مانند نوروپاتی محیطی یا فشار بر عصب های ران می توانند باعث درد و بیحسی در این ناحیه شوند. این مشکلات معمولاً با سوزش و گزگز همراه هستند.
دکتر امیر آقائی اقدم
جراح ومتخصص استخوان، مفاصل و ستون فقرات
فوق تخصص جراحی ستون فقرات
بدون دیدگاه